Визитка Каталог Поредици Търсене Нови заглавия Автори

НУРИЯ ПРАДАС

28.10.2022

НУРИЯ ПРАДАС е автор на романа "МЕЧТИ ПО МЯРКА", за една от най-престижните модни къщи в Барселона – „Санта Еулалия“ Семейна сага, която се сблъсква с предизвикателствата на висшата мода в Барселона през 20-те и 30-те години на миналия век, в общество, запътено към война. Семейният бизнес на „Санта Еулалия“ все още съществува в Барселона и се управлява от четвъртото поколение на семейство Санс (Молинс в романа).
Нурия Прадас e родена през 1954 г. в барселонския квартал „Побленоу“, дете на поколение, на което според думите ѝ „му бяха забранени много неща, сред които и собствената култура“. През 1980 г. завършва Каталонска филология и започва да преподава каталонски език и литература в различни училища и институти, а накрая се установява като преподавател в Мистрал де Сант Фелиу де Льобрегат, където работи в продължение на повече от двайсет години. Там се отдава на страстта си и формира младежка театрална трупа. Навлиза в литературата с театрални пиеси. Публикува първата си книга през 1995 г. и се посвещава на детската и младежка литература. Има над четиресет публикувани произведения в сътрудничество с многобройни издателства. Първият ѝ роман за възрастни е „Момичето от библиотеката“, последван от „Мечти по мярка“
ОЧАКВАЙТЕ ЕДНА ВЪЛНУВАЩА ИСТОРИЯ, в която се преплитат, преживяванията на семейството на собствениците с тези на работниците и служителите на Модната къща и бият в ритъма на новите времена.
За поръчки