Автор: uniscorp-bg.com

Дата: 13 февруари 2023

blog

БЬОРН АНДРЕАС БУЛ-ХАНСЕН е норвежки писател. Той е писал в много жанрове, но в момента работи върху текущата си поредица ЙОМСВИКИНГ. Първият роман се превръща м бестселър за една нощ в Норвегия и почти незабавно е продаден на няколко страни.

Бул-Хансен е роден в Осло, Норвегия, през 1972 г. и израства в предградие, което по онова време е било доста селско. Прекарвайки по-голямата част от времето си сам, Бул-Хансен започва да изгражда въображаеми светове и да научава за норвежката митология в много ранна възраст. Знае, че иска да бъде изследовател, актьор или романист.

На 13 години Бул-Хансен започва да вдига тежести и открива, че може да прави неща, които много малко 13-годишни могат! Това дава на Бул-Хансен увереността да вдигне глава и да започне да преследва мечтите си. За съжаление, Бул-Хансен претърпява автомобилна катастрофа. Завръща се във фитнес залата само 7 дни след инцидента. Поради неврологична травма в части от шията и раменете Бул-Хансен губи мястото си в норвежкия отбор.

Нежелаейки да приеме поражение, Бул-Хансен се насочва към другата си страст - писането. Пише 6 години, когато предава първия си ръкопис на издател, а първата му книга е публикувана само след няколко месеца.

Няколко години по-късно Бул-Хансен прави големия си пробив като международен автор от критиката на ЙОМСВИКИНГ.

Бул-Хансен избира да изживее живота си с непоколебимо убеждение към собствените си добродетели, всички от които са основани на културата на викингите.

Сега баща и живеещ във фиорд, веднъж узрял в злобни и смъртоносни битки, с историята на своя народ в краката му, връзката на Бул-Хансен с неговото минало се събужда всеки път, когато стъпи извън дома си или е на вода на плаване с яхта.