• книга

ИГРА НА АНГЕЛИ

ISBN: 978-954-330-381-6
Автор: Лиляна Хабянович Джурович
12.60 лв. 14.00 лв.

Притча, написана със златното перо на Лиляна Джурович.

Необичаен роман за страшните времена, когато османците покоряват балканските земи. Историята на сръбския и българския народ се преплита в битките за запазване на вяра, династия, дом и семейство. Изключителната орис на княгиня Милица, потомка на знаменит род, е като приказка, здраво свързана с историческата действителност. Като гоблен, излязъл изпод сръчните ръце на майсторка везбарка, нейният живот постепенно представя цялостната картина на победата на човешкия дух над превратностите на съдбата. Човек се терзае, мъчи се да разгадае какво му е предопределено, обича, мрази, тържествува, но и търпи поражения, смята, че е намерил най-доброто, най-справедливото решение, а се оказва, че неговият избор е игра на ангели.

Драматични времена, човешки истории и игра на ангели
в изключителен роман за мъдростта и любовта като даване.


ЛИЛЯНА ХАБЯНОВИЧ ДЖУРОВИЧ е една от най-четените съвременни сръбски писателки. Българските читатели я познават от романите й „Пауново перо”, „Петкана” и посещението й в София през 2006 г.
Романът „Игра на ангели” е с 33 издания на сръбски език и множество награди: „Специален златен бестселър", награда на Руската православна църква и Форума „Православна Русия“ за най-добър чуждестранен роман за 2010 г., първа награда „Златен рицар" на Втория литературен форум на славянските писатели в Русия през 2011 г., почетен медал на базиликата „Санта кроче" във Флоренция – 2012 г. и др.

Свързани продукти по автор