Визитка Каталог Поредици Търсене Нови заглавия Автори

НИКЛАС НАТ О ДАГ

23.12.2021

ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА СВЕТОВНИЯ БЕСТСЕЛЪР 1793

 

1794“ е втора част от трилогията в стил Bellman noir, чието начало е 1793, смятана за най-добрата книга на годината в Швеция за 2020 г. Авторът разгръща нов сюжет за измами, отмъщение и престъпления. Читателят се събира отново с Микел Кардел, Анна Стина Кнап и други познати от „1793“. Детективската интрига, ясно дефинирана в началото, ще се изгуби в каналите на Стокхолм, ще се скрие зад брави и мостове и ще отстъпи място на история за шведския живот в края на XVIII век. Никлас Нат о Даг далеч не е завършил с бруталното си и голо изображение на най-тъмния ъгъл на този оживен и гниещ свят.

След големият успех на „1793, издадена в 36 страни, сега излиза продължението

1794 публикувана в Швеция през септември 2019 г. Романът е продаден за издаване в 29 страни, т.е. ще бъде преведен на 29 езика. Последната и заключителна част на криминалната трилогия – „1795“ излезе наскоро и вече заема първите места в класациите за книги с най-голям успех.

 

НИКЛАС НАТ О ДАГ (Niklas Natt och Dag) е шведски журналист и писател. Роден е на 3 октомври 1979 г. в Стокхолм, Швеция. Учи в Калмар. Работи като журналист на свободна практика в Стокхолм, главен редактор на списание Slitz. Писателят е представител на почти най-старото аристократично семейство на Швеция, споменато в хроники от XIII в. (Natt och Dag – „Нощ и ден“ – не е псевдоним). Когато не пише и не чете, свири на китара, мандолина, цигулка или на японска флейта сякухати.

 

Исторически трилър

Поредица ИЗБРАНО ЗА ВАС