Визитка Каталог Поредици Търсене Нови заглавия Автори

НИКЛАС НАТ О ДАГ

09.07.2021

Niklas Natt Och Dag е шведски журналист и писател. Роден е на 3 октомври 1979г в Стокхолм Швеция. Работи като журналист на свободна практика в Стокхолм и е главен редактор на списание Slitz. Писателят има неопорима връзка с шведската история, той е представител на почти най-старото шведско аристократично семейство в Стокхолм, споменато в хроники от XIII век. Името Natt Och Dag  не е псевдоним / Нощ и Ден/.

Живее в Стокхолм със емейството си. Когато не пише и чете, свири на китара,мандолина, цигулка или на японска флейта.

Получил е 11 награди за най-добър роман, 

Никлас Нат О Даг пише чувствителни, предизвикващи ужас описания на живота и смъртта на бедните жители на Стокхолм. В същото време героите му почти изкачат от страницата, те са толкова човешки и напълно осъзнати. Никлас не се извинява за човешката припода, нито извинява нашите престъпления и най-ниските ни жестокости,но дълбокото му гмуркане в тъмните ъгли на психиката ни, както и този период в историята е едновременно смразяващо и провокиращо мисълта. Неумолима, добре написана и невъзможна за подтискане 1793. Продадена в 37 страни, станала бестселър, оглавяваща класациите в Европа за седмици наред

Предстои скоро излизането на следващата невероятна история - 1794г - втората част от историческата трилогията, читателят се събира с Микел Кардел, Анна Стина Кнап и оживения гнил свят на 18 век. Стокхолм е напът да види най-тъмните си дни, докато фасетите се пукат, а великолепието на старото отстъпва на тъмнината скриваща се в кътчетата на града.