Визитка Каталог Поредици Търсене Нови заглавия Автори
Поредица: ИЗБРАНО ЗА ВАС
Заглавие: ЙОМСВИКИНГ 4 - Земята на Данелаг
Автор: Бьорн Андреас Бюл-Хансен
Анотация:
Четвъртата част от поредицата за Торстейн Корабостроителя ни отвежда в едни от най-бурните години от историята на викингите. Торстейн е прокуден в изгнание на Оркньойските острови и не може да намери покой, обладан от жажда за мъст и копнеж да си върне всичко изгубено. Не друг, а убиецът на баща му сега властва над неговите земи. В отчаян опит да спаси тежко ранения си син йомсвикингът отплава за Англия, където бушува война.
Застаряващият датски крал Свейн Вилобради е твърдо решен да свали саксонеца Етелред от трона и да застане начело на могъща датско-английска държава. Но Торстейн трябва да подбира съюзниците си внимателно. В една война, в която брат се изправя срещу брата, той се бори не само за живота си, но и за всичко, в което някога е вярвал.
Бьорн Андреас Бюл-Хансен (р. 1972 г.) е норвежки бестселър писател и е автор на много книги и сценарии. Прави голям пробив като международен автор с аплодираната от критиката поредица ЙОМСВИКИНГ която има изключителен успех както в родната Норвегия, така и в редица европейски държави
Бюл-Хансен избира да живее живота си с твърдо убеждение в собствените си добродетели, всички от които са основани на културата на викингите.
Сега като баща и живеещ на фиорд, с историята на своя народ, оцелял след жестоки и смъртоносни битки, връзката на Бюл-Хансен с миналото му се пробужда всеки път, когато излезе от дома си.
496 страници, стара цена: 24.00 цена: 21.60 лв.
ISBN: 978-954-330-578-0