Визитка Каталог Поредици Търсене Нови заглавия Автори
Поредица: ИСТОРИИТЕ НА ШАРП
Заглавие: СТРЕЛЦИТЕ НА ШАРП
Автор: Бърнард Корнуел
Анотация:
Ричард Шарп и френското нахлуване в Галисия
Лютата зима на 1809 г. Британските сили са изтласкани от Галисия, но победоносните армии на Наполеон все още ги преследват. Лейтенант Ричард Шарп и отряд стрелци са откъснати и обкръжени от вражески войски.
Шарп и оцелелите му войници бързат към корабите, изпратени да ги спасят. Испанецът майор Блас Вивар кани британците да придружат хората му на път за Португалия, но не разкрива скритата си мисия. По пътя срещат двойка методисти и тяхната племенница Луиза, в която Шарп се влюбва – уви, отново неудачно. Вивар признава, че е подвел Шарп, защото се нуждае от помощта му, за да отнесе гонфалона на светеца Сантяго до град Сантяго де Компостела – завзет от французите. Според легендата издигането на знамето там ще призове светеца в защита на Испания. И чудо! Победата е извоювана! Градът е освободен може би все пак благодарение на този елит на британската армия – Стрелец с винтовка и зелена куртка.
Бърнард Корнуел е роден в Лондон през 1944 г. След дипломирането си като теолог работи като учител, журналист в „Би Би Си“, редактор на „Темза Нюз“. В Белфаст среща Джуди, в която се влюбва. Тя не успява да се премести във Великобритания, така че Бърнард отива в Щатите. Обещава ѝ, че ще печели като писател. Иска му се да опише спиращите дъха приключения на британски войник по време на Наполеоновите войни – така се появява поредицата за Шарп.
Бърнард и Джуди все още са заедно,
все още живеят в Щатите и
той все още пише за Шарп.
352 страници, стара цена: 22.00 цена: 19.80 лв.
ISBN: 978-954-330-580-3