Визитка Каталог Поредици Търсене Нови заглавия Автори
Поредица: БИОГРАФИИ
Заглавие: ДОКТОР ДЖАЗ. Д-р Емил Илиев или изкуството да се лекува с музика
Автор: Татяна Вълова-Илиева
Анотация:
През ноември 2020 г., когато чух за кончината на д-р Емил Илиев, журналистическата ми съвест проговори – защо при неизброимите си интервюта с големи имена от българската култура не бях се докоснала и до света на Човека, създал най-обичания джаз фестивал у нас? Точно година по-късно осъзнах, че съдбата е искала друго от мен – да открия този свят, като помогна за създаването на книгата „Доктор Джаз“. Това беше голямата мечта на гл. ас. д-р Татяна Вълова-Илиева от Клиниката по кардиология на ВМА, а за мен – чест да ѝ бъда спътник във вълнуващото ни пътешествие из дебрите на 73-годишния изумителен живот на нейния съпруг.
Тази книга не е подробна, суха биография. Това е емоционално документално четиво за Доктора. Не за икона, а за многопластова личност с огромна енергия и любопитство към света, човек със своите добродетели и слабости, с природната дарба да бъде и преуспяващ, и състрадателен. Животът му е достоен за филмов сценарий, пъстър, изненадващ, наситен с изстрадана мъдрост и поука за всички.
Приятно пътешествие по стъпките на д-р Емил Илиев, който лекуваше телата с най-доброто от медицината, а душите – с музика.
Виолета Цветкова,
журналист и редактор на „Доктор Джаз“
268 страници, стара цена: 30.00 цена: 27.00 лв.
ISBN: 978-954-330-576-6