Визитка Каталог Поредици Търсене Нови заглавия Автори
Поредица: ПОЛДАРК
Заглавие: ДЖЕРЪМИ ПОЛДАРК
Автор: УИНСТЪН ГРЕЪМ
Анотация:
„Джеръми Полдарк“ е третият роман от поредицата за Корнуол – завладяваща и затрогваща сага, разиграваща се сред величествените пейзажи на Югозападна Англия. Далеч от представите за традиционния любовен роман, със съчетанието си от сериозни теми, типично английско чувство за хумор и коментар на ключови исторически събития, книгите от поредицата често са сравнявани с творбите на някои от най-значимите британски автори на XIX и XX век.
Корнуолският благородник и ветеран от войната Рос Полдарк навлиза в най-мрачния период от живота си. Все още покрусен от смъртта на своето първородно дете, той повежда приятелите си от простолюдието на открит бунт срещу обществените порядки и законите на графството. Изправен пред угрозата от смъртна присъда, може да разчита единствено на подкрепата на съпругата си Демелза, която въпреки настъпилия разрив помежду им е готова на всичко, за да спаси живота му и семейството.
Враговете обаче се множат начело с могъщия Джордж Уорлегън, чиято лична вражда с Рос застрашава целия род Полдарк. Сред всички тези беди се ражда Джеръми, първият син на Рос и Демелза…
Уинстън Греъм (1908 – 2003) е автор на четиресет романа, издавани и превеждани по цял свят. Шест от книгите му са екранизирани, включително и от режисьори от ранга на Алфред Хичкок, а на поредицата за Полдарк са посветени два изключително популярни английски сериала от 1975 – 1977 и от 2015 – 2019 г. Уинстън Греъм е член на Кралското литературно общество, а през 1983 г. получава Ордена на Британската империя.
392 страници, стара цена: 22.00 цена: 19.80 лв.
ISBN: 978-954-330-568-1