Визитка Каталог Поредици Търсене Нови заглавия Автори
Поредица: ЧЕТИВО НА ЕДИН ДЪХ
Заглавие: Когато един мъж е на колене. Да събудиш динозавър
Автор: Андрея Илиев
Анотация:
„Когато един мъж е на колене“
трето допълнено и преработено издание

Романът е носител на наградата на Българската секция на Международната асоциация на писателите криминалисти за най-добра криминална загадка (2007) и наградата „Димитър Димов“ за роман (2016).

Действието се развива преди повече от 20 години. Синът на бивш командос от спецчастите на Българската армия се разболява от левкемия. Изнудван от лекарите за пари, бащата се принуждава да продаде уменията си на първокласен боец, побеждавал многократно в парашутния многобой (т.нар. състезания „Рамбо"), но вече в другия бизнес. След като застрелва дори бивш министър-председател, той получава много пари, с които планира да направи трансплантация на костен мозък на болния си син. Убийство за живот. Позволено ли е от човешките и божиите закони?… И ако не, как се заплаща?…


Със спокойна съвест мога да кажа, че отдавна не съм чел толкова силно произведение от български автор.
Георги Величков„Когато един мъж е на колене“ за мен е истински шедьовър.
Деян Енев

Смисленото българско крими се появи изневиделица: Андрея Илиев, „Когато един мъж е на колене“
Стандарт

„Да събудиш динозавър“
второ преработено издание

Романът е номиниран за наградата на „Хеликон“ (2008). Внукът на бивш генерал от ДС, известен с прякора си Динозавъра, е отвлечен. Той плаща искания откуп, но детето не е освободено. Тогава Динозавъра се обръща за помощ към човек с възможности в ъндърграунда. Иска той не просто да върне отвлеченото момче, но и да въздаде възмездие – така, както той го разбира… В романа има „наши“, но няма „добри“ и „лоши“. Динамичен сюжет и колоритни герои – истинско Четиво на един дъх!

232 страници, стара цена: 0.00 цена: 0.00 лв.
ISBN: 978-954-330-441-7