Визитка Каталог Поредици Търсене Нови заглавия Автори
Поредица: ЛИТЕРАТУРНИ ЗВЕЗДИ
Заглавие: Червената къща
Автор: Марк Хадън
Анотация:
Писмо от преводача
Изпращам ти къс самородно злато. Добит с тримесечен денонощен труд, ентусиазма на дете и всичките ми познания. Ако книгите са духовна храна, то тази е калорийна бомба. Енциклопедия на света, красив албум, пълен наръчник за дълга, честта и справедливостта, доброто и злото, красивото и грозното, низкото и възвишеното. Гигантски ребус, в който всеки отделен ред се разшифрова с цяла вселена размишления. Като екскурзовод в този вълшебен свят съм напътствал читателя с грижа и любов, насърчавайки го да пипа експоната. Замъкът на въображението е построен от думи; подбрал съм най-хубавите. В резюме: Стана чудесна книга, не на последно място и поради пълното единодушие между преводача и автора. Докато работех, се чувствах като президент, който чете готова реч: някой преди теб си е дал труда да ти предугади мислите. Накрая, един остроумен цитат от интервю на Марк Хадън:
“Не съм искал да ставам писател. Става се зъболекар или пощальон. За мен писането е като да си гей. С времето се примиряваш с мисълта и като се престрашиш, го показваш, молейки се хората около теб да не се разбягат панически.”
Приятно четене!
Ричард, Луиза, Мелиса, Анджела, Доминик и децата им – микс от негодувания, стремежи, предпочитания. Ричард има професионални и лични просперитети, но е мекушав и по всяка вероятност женен по сметка, Луиза четирийсет и четири години не успява да превъзмогне своята чувствителност; Мелиса е красавица, но остър камък в подготовката си за живота; Доминик е с финансови притеснения, а бракът им с Анджела е доста избледнял откъм сексуални изяви; Алекс е мачо, готов да се превърне в алфа мъжкар; Дейзи пък се лута между Бога и неустановената си сексуална ориентация; Бенджи е малко нервен, но с остър ум и изобретателски дух; най-зле е Анджела, тормозена от призрака на мъртвороденото си бебе осемнайсет години по-рано, както и от самовнушението, че ще полудее като майка си.
Ще доведе ли неочакваната ваканция за пребиваващите в червената къща до изцеление и спокойствие, или ще занити страданието и раздорите, колебанието и тревогата на човешките избори?
С тънкостите на своя понякога странен начин на разказване на истории Хадън настоятелно държи читателя изцяло нащрек в този трогателен и понякога жесток портрет на модерно семейство, което губи контрол.
212 страници, стара цена: 12.00 цена: 10.80 лв.
ISBN: 978-954-330-425-7