Визитка Каталог Поредици Търсене Нови заглавия Автори
Поредица: ЛИТЕРАТУРНИ ЗВЕЗДИ
Заглавие: АТЛАС НА НЕВЪЗМОЖНИЯ КОПНЕЖ
Автор: Анурадха Рой
Анотация:
Драматична и поетична е сагата за голямо индийско семейство. Едно момче попада във фамилията и променя както своята, така и съдбата на едно от момичетата в рода. Двамата растат заедно, но когато бащата забелязва, че между децата се заражда нещо повече от приятелство, той се намесва и променя хода на събитията. Поне така смята загриженият родител. Съдбата е решила друго. Тя си играе с живота на младите, поставя ги на изпитания и най-вече проверява силата на любовта им. Младежът отива при астролог да му изготви хороскоп, но не знае рождената си дата. Тогава астрологът поглежда дланта му и казва, че вижда в нея „атлас на невъзможния копнеж”.

Заслужава си да прочетете тази книга не само заради литературните й качества, а и защото дава възможност да погледнем в свят, толкова различен от нашия.

Анурадха Рой е журналист, издател и писател. Получила е образованието си в Presidency College, Калкута и New Hall, Кеймбридж. Нейни журналистически материали и литературна критика са публикувани в "Аутлук", "Индия Тудей", "Аутлук Тревълър", "Нешънъл Джеографик Тревълър","Библио", "Телеграф", Индиън Експрес" и "Хинду". Работи като редактор и дизайнер в "Пърмънент Блек" - независимо издателство, което ръководи заедно със съпруга си, Рукун Адвани. Живее в Индия.
Първият й роман "Атлас на невъзможния копнеж" е преведен на 15 езика по цял свят. "Уърлд литръчър тудей" го обявява за една от 60-те най-значими книги в модерна Индия. Попада и в краткия списък за наградата "Кросуърд", която авторката печели със следващия си роман, номиниран за още няколко награди, включително и "Мен Ейша". През 2004 г. писателката печели и наградата "Пикадор Аутлук" за нехудожествена литература.
ДО КРАЯ НА М.ФЕВРУАРИ САМО ЗА 7,00лв
424 страници, стара цена: 7.80 цена: 7.02 лв.
ISBN: 978-954-330-414-1