Визитка Каталог Поредици Търсене Нови заглавия Автори
Поредица: ЛИТЕРАТУРНИ ЗВЕЗДИ
Заглавие: СТРАННА СЛУЧКА С КУЧЕ ПРЕЗ НОЩТА
Автор: Марк Хадън
Анотация:
Световен бестселър с награда „Гардиън” и номинация за награда „Букър”
"Книга на всички времена" според „Ню Йорк Тамс”

СТРАННА СЛУЧКА С КУЧЕ ПРЕЗ НОЩТА
е прочетена от милиони по цял свят

Започнах да пиша историята на тийнейджър с увреждания, който живее в едно от най-непривлекателните английски градчета. Една нощ момчето открива на моравата мъртво съседското куче... По-късно, когато погледнах назад, осъзнах, че съм написал книга за... общо взето за всичко.
СТРАННА СЛУЧКА С КУЧЕ ПРЕЗ НОЩТА е за това, че независимо колко много се различаваме един от друг и колко странни понякога изглеждаме в очите на останалите, нещата, които ни разделят, напълно се омаловажават от онези, които ни обединяват.

Марк Хадън е изключително добър писател, притежаващ способността да прониква в съзнанието на героите си, дори и на онези, които повечето от нас не могат дори да започнат да проумяват. Той следва английска литература в Оксфорд. Първата си книга публикува едва 22-годишен и оттогава не спира да пише. Работил е като илюстратор и аниматор, автор е на две радиопиеси. Той е и поет, няколко пъти номиниран за награди; художник със самостоятелна изложба в Оксфорд. Печелил е два пъти награда за пиесата си „Микросапун” за ВВС.
Добре познат е на малки и големи читатели и с романите си БУМ Приключения на макс на планетата Пльок и ПЕТНОТО.

300 страници, стара цена: 0.00 цена: 0.00 лв.
ISBN: 978-954-330-389-2